Omgaan met negativiteit (en negatieve mensen)
Omgaan met negativiteit (en negatieve mensen) (video)
04 maart 2024 

Omgaan met negativiteit (en negatieve mensen) (video)

In dit artikel deel ik weer een video met je uit mijn  University of Excellence. In deze video gaan we samen de diepte in over omgaan met negativiteit en negatieve mensen.

Diepgang op deze vraag start om 3.10 minuut in de video.

Jouw Invloed op de Realiteit

Een van de vragen die ik vandaag ga behandelen is: Hoe reageer ik op iemand die voortdurend negatief praat over anderen, werk, leveranciers, eigenlijk alles? Dit is een situatie die velen herkennen. Misschien merk je dat je soms ongewild meegaat in negatieve gesprekken, terwijl je dat eigenlijk niet wilt. Het begrijpen van je eigen invloed op deze situaties is cruciaal.

Jouw Boek van Overtuigingen

Stel je voor dat jouw leven een boek is dat je elke dag schrijft. Bij je geboorte was dit boek blanco, maar na verloop van tijd zijn er allerlei overtuigingen, meningen en ervaringen in geschreven. Sommige van deze overtuigingen zijn positief, andere negatief. Het punt is dat jij degene bent die de pen vasthoudt. Jij hebt de macht om te bepalen wat er in dit boek staat.

Een Nieuw Hoofdstuk Schrijven

Als je jezelf betrapt op het meegaan in negativiteit, is het tijd om dat hoofdstuk af te sluiten en een nieuw hoofdstuk te beginnen. Kies bewust welke overtuigingen je wilt omarmen. Laat niet toe dat anderen jouw boek met negativiteit vullen. Het kan even wennen zijn, als een nieuw toneelstuk leren. Affirmaties kunnen hierbij helpen. Oefen dagelijks positieve gedachten en luister naar podcasts die je bevestigen in jouw nieuwe overtuigingen.

Leiderschap over Jouw Emoties

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen emoties. Laat niet toe dat negatieve gesprekken je gemoedstoestand beïnvloeden. Kies ervoor om het gesprek een andere richting op te sturen. Laat duidelijk merken wat je wel en niet tolereert. Soms betekent dit dat je het gesprek moet beëindigen of een ander onderwerp moet aansnijden. Neem de leiding over jouw boek en schrijf een verhaal dat in lijn is met wie jij wilt zijn en hoe jij wilt leven.

Conclusie

Dus, hoe ga je om met negativiteit? Door bewuste keuzes te maken en jouw boek van overtuigingen zelf te schrijven. Laat je niet langer vullen met negativiteit, maar vul jezelf met positiviteit en empowerment. Blijf oefenen, want verandering kost tijd. Geniet van de reis naar een positiever en bewuster leven.

Over de schrijver
Mama van Jayson en Harvey. Vrouw van John. En heel enthousiast over het leven.Ik run samen met mijn man John en al onze medewerkers het bedrijf Lifestyle of Business. We deden in 2020 mee met het programma Steenrijk Straatarm.Onder andere bekend uit 40+ podcast en tijdschrijft interviews, waaronder: Het AD, Flair, de Linda, Telegraaf. En ook podia, over bijvoorbeeld ondernemerschap, mindset, alternatief leven, NFT's en leiderschap. En doe dat ook in online seminars waar ik uitgenodigd word als spreker.Maar bovenal gewoon erg enthousiast over het leven en het overdragen van de kennis die ik opdoe. Zodat ook jij ervan kunt profiteren <3
Reactie plaatsen