Wet van weerspiegeling: waarom dit beter werkt dan de wet van aantrekking
Wet van weerspiegeling: waarom dit beter werkt dan de wet van aantrekking
20 april 2024 

Wet van weerspiegeling: waarom dit beter werkt dan de wet van aantrekking

In deze blog heb ik uitgelegd hoe ons ego en reptielenbrein ons vast willen houden op een bepaalde plek, en hoe gebeurtenissen uit ons verleden leiden tot overtuigingen, filters en onze identiteit. Het is essentieel om dit te begrijpen omdat het onderdeel is van de sleutel tot succes om patronen te doorbreken. Patronen die we eigenlijk niet meer willen, die ons weerhouden van excelleren.

In deze blog deel ik met je wat het gevaar is van de wet van aantrekking, en waarom ik zelf spreek en werk met de wet van weerspiegeling.  


Het pad dat je kent is verleidelijk

Je zal vast herkennen, dat wanneer je bijvoorbeeld door het zand fietst, je automatisch weer met je voorband terug in dat oude spoor wordt getrokken. Of als je in het bos loopt, je sneller geneigd bent het pad te nemen dat al begaanbaar is dan het pad wat helemaal verwilderd is en waar je je door de brandnetels hebt te werken.

Logisch. Je kiest, bewust en onbewust, voor het pad van de minste weerstand. Onze oude gedragingen zijn als een spoor dat getrokken is. Deze sporen zijn ingeslepen, en je valt er gemakkelijk in terug.

Alleen die bekende sporen zorgen ook voor bekend resultaat. Wil jij excelleren en andere resultaten dan nu zichtbaar in je leven? Dan is het tijd voor een keuze. De keuze om oude, bekende sporen los te laten. Om stappen te zetten die niet altijd direct makkelijk en comfortabel voelen.

Onthoud dat hoe vaker je je nieuwe pad inslaat, hoe bekender dit pad zal gaan voelen, en hoe meer het oude pad zal vervagen. Het lijkt oncomfortabel aan het begin, echter zal het je juist leiden naar én resultaat én comfortabel zijn op je nieuwe pad.

Het gevaar van de wet van aantrekking / law of attraction

Een groot gevaar bij de wet van aantrekking is dat mensen zich richten op waar ze naartoe willen, en daarbij vergeten dat onze filters, overtuigingen, opvoeding en identiteit die we hebben aangeleerd ook een grote rol speelt.

Al deze mentale constructies en verhalen die we onszelf hebben verteld tot nu toe, weerhouden ons ervan om uiteindelijk daar te komen waar we willen zijn. Dus alleen visualiseren en erover nadenken voelt weliswaar goed en het is zeker een stapje in de goede richting. Maar tussen hier en daar liggen die oude sporen. Telkens wanneer je denkt: "Geweldig, ik ga businessclass vliegen," beland je weer terug op het oude vertrouwde spoor met je fiets, en zo hobbel je weer terug naar waar je was.

Om blijvend op een nieuw niveau te komen, moet je die oude sporen aanpakken.


Iedereen die rijk is, is arrogant

Het zou zomaar kunnen dat bovenstaande uitspraak resoneert met jouw eigen gedachten. Als dat niet het geval is, probeer de uitspraak dan toch eens tot je door te laten dringen. Dat helpt om onderstaande goed te begrijpen.

Dus stel, jij komt vanuit de overtuiging dat iedereen die rijk is, arrogant is. Dat is jouw filter.  

Als je arrogantie hebt bestempeld als iets wat je absoluut niet wilt zijn, dan zal je koste wat het kost vermijden om veel geld te verdienen. Want die oude patronen laten het niet toe dat je arrogant wordt.  Zonder dat je het doorhebt, heb je geld gekoppeld aan arrogantie. Dat is jouw oude spoor.

Je wilt arrogantie vermijden en daarmee vermijd je ook geld, hoe vreemd dat ook klinkt. Daarom, zelfs als je geld visualiseert en dat goed voelt, en je in een hoge vibratie zit en het allemaal klopt voor jou, zodra je actie moet ondernemen om geld te verdienen, zijn die onderliggende patronen er nog steeds: ''geld is slecht'', ''geld is arrogantie''. Ondanks dat je je écht inzet en visualiseert, blijven die patronen, die onbewuste overtuigingen, onderliggend aanwezig. Dan zegt jouw ego en jouw reptielenbrein op onbewust niveau: "Nee, dit voelt wel goed en ziet er leuk uit, maar veel geld hebben is arrogantie. Ik wil niet arrogant zijn want ik kreeg altijd te horen dat arrogante mensen slecht zijn. Dat gaan we voorkomen."


Dit is waarom je iedere keer weer terugvalt

Omdat je negatieve associaties hebt met geld, houd je die patronen, gedachten en overtuigingen die negatief zijn in stand. Hierdoor doe je bepaalde acties wel of niet, leef je anders, en bovenal terughoudender dan nodig is om te excelleren.

Uiteindelijk zorg je er zelf voor dat je geen geld hebt. Niet omdat je armoede aantrekt, maar omdat je onbewust geld hebt gekoppeld aan iets, aan iemand, aan een identiteit - arrogantie, een identiteit die je absoluut niet wilt hebben. En daarmee bouw je aan een identiteit die geen geld kan handelen.


Wet van weerspiegeling

Door die identiteit voorkom je onbewust dat je de juiste acties uitvoert of volhoudt om geld te verdienen, zodat je niet arrogant gevonden wordt.

Dit fenomeen wordt de wet van de weerspiegeling genoemd: wat je innerlijk echt gelooft, de patronen die je daadwerkelijk hebt, de identiteit die je hebt gecreëerd, je triggers, overtuigingen, filters - oftewel, je menselijke bagage, die bepalen wat je aan de buitenkant in de fysieke realiteit zult ervaren.

Jouw binnenwereld weerspiegelt uiteindelijk op jouw buitenwereld, en jouw buitenwereld laat zien wat jij van binnen daadwerkelijk denkt.


Dit is nodig voor blijvend succes

We moeten door die menselijke shit heen, begrijpen hoe jij functioneert, hoe die patronen werken, en hoe wij als mens uiteindelijk worden zoals we zijn. Op die manier kunnen we stap voor stap een nieuw spoor trekken, een spoor dat jou helpt om te staan voor wie jij wilt zijn, met de standaard die jij kiest te hebben.

De blog die je zojuist gelezen hebt is passend bij de content in de University of Excellence. De inhoud behoort tot de absolute basis van excelleren die je nu als BONUS krijgt bij aanschaf van een cursus!


Over de schrijver
Mama van Jayson en Harvey. Vrouw van John. En heel enthousiast over het leven.Ik run samen met mijn man John en al onze medewerkers het bedrijf Lifestyle of Business. We deden in 2020 mee met het programma Steenrijk Straatarm.Onder andere bekend uit 40+ podcast en tijdschrijft interviews, waaronder: Het AD, Flair, de Linda, Telegraaf. En ook podia, over bijvoorbeeld ondernemerschap, mindset, alternatief leven, NFT's en leiderschap. En doe dat ook in online seminars waar ik uitgenodigd word als spreker.Maar bovenal gewoon erg enthousiast over het leven en het overdragen van de kennis die ik opdoe. Zodat ook jij ervan kunt profiteren <3
Reactie plaatsen